Om Lotstornet

Aspö Lotstorn är beläget på östra sidan av Aspö med utkik åt alla fyra väderstreck. Det har fem våningar och är ungefär 20 meter högt. När man står på översta våningen i utkiksrummet befinner man sig 33 meter över havet. En klar dag kan man se ända till Utklippan, den allra yttersta ön i Karlskrona skärgård.

Lite kuriosa

När lotsarna använde tornet som utkiksplats fanns det bara 5 våningar och bottenplan med lotsmästaren kontor. Även om utkiksrummet fanns med på ritningen från 40-talet så var det inte förens 2002 som det byggdes och lyftes upp med kran.

ASPÖ

Lotstorn

Lotstornet på Aspö har en lång historia!

Vi i tornet: Robert, Linnea och Henrik har sedan januari 2020 varit en del av den. Följ oss på vår resa att förvalta och förädla tidigare ägarna ”Svenne” och Eleonors pärla: Lotstornet!
Vi köpte fastigheten med drömmen om att driva ett eget i form av hotell samt skapa oss en framtid där vi gör något vi verkligen brinner för.
Tillsammans med bästa vännerna, kan det bli bättre? Vill du följa vår resa så kan du följa oss här på Facebook.
En positiv effekt av engagemanget är att vi får möjlighet att belysa och bidra till att skärgårdspärlan Aspö får den uppmärksamhet hon förtjänar.
Aspö har fantastiska miljöer och ett lugn som ger dig möjligheten att verkligen njuta av årets alla dagar.
För oss har åren varit full av utmaningar, men också mycket lärdom och goda minnen. Många av dem hittar du om du följer vårt flöde. Vi försöker hela tiden
uppdatera våra följare om nyheter och nya utmaningar samt få input och ispireras av er följare.
Lotstornet Aspö har logi lösningar för i alla prisklasser och består av hotell i själva Lotstornet samt vandrarhem i 3 rymliga stugor. Det går med fördel
självklart bra att boka hel stuga. Passar utmärkt för gruppbokningar och mindre konferenser.
Vi vill göra Lotstornet till ett perfekt resmål året om och kommer lägga ner mycket energi för att ge företag och grupper möjlighet att få en unik upplevelse i lugn miljö med möjlighet till aktiviteter som inte går att uppleva i stadsmiljö.
Lotstornet består av 5 hotellrum med varierande prisklasser, såklart beroende på hur högt upp ni vill bo. Längst upp i tornet har vi ett utsiktsrum med
milsvid utsikt. Passar utmärkt för inspirerande möten eller en kall öl med bästa vännen.
Följ oss här för framtida nyheter och möjligheter. Du får gärna kontakta oss för mer information eller idéer om hur vi tillsammans kan bidra till Karlskrona och Aspös utveckling.

Välkomna!

hotell och vandrarhem
Om lotstornet