Julbord på Drottningskärs kastell
Maten på julbordet
Inklusive allergi och råvarulista
Fisk & Skaldjur
Inlagd sill: fisk.
Senapssill: fisk, senap, ägg, selleri.
Inlagd strömming: fisk, gluten, senap.
Gubbröra: fisk, ägg, senap, lök.
Ägg med räkor och majonnäs: ägg, skaldjur, senap.
Gravad lax: fisk.
Varmrökt lax: fisk.
Kallrökt lax: fisk.
Laxpaté: fisk, gluten, senap.
Inkokt lax: fisk.
Skaldjurspaté: skaldjur, gluten.
Inlagd portabellosvamp: senap.
Kallrökt pumpa: –
Kallskuret
Julskinka: senap, fläsk.
Rullsylta: fläsk.
Grisfötter: fläsk.
Pressylta: fläsk.
Leverpastej: fläsk.
Paté: fläsk.
Griljerad rotselleri: senap, gluten.
Varma julrätter
Köttbullar: gluten, anjovis, fläsk, lök.
Köttbullar (vegetariska): lök, soja.
Prinskorv: fläsk.
Prinskorv: (vegetariska): soja.
Julkorv/ Långbakad rättika med julkryddor: –
Revbensspjäll: fläsk.
Kokt potatis: –
Janssons Frestelse/sojaprotein: fisk, laktos, lök, gluten, soja.
Rödkål: –
Grönkålssallad: –
Brunkål: –
Kroppkakor: fläsk, lök.
Kroppkakor (vegetariska): lök.
Risgrynsgröt: laktos.
Tillbehör
Hovmästarsås: senap.
Senap: senap.
Stark senap: senap.
Söt/stark senap: senap.
Rödbetssallad: ägg.
Rårörda lingon: –
Körsbärssås: –
Äppelmos: –
Ostar – Brie/Stilton/Camembert: laktos.
Bröd
Kavring: gluten.
Julvört: gluten.
Knäckebröd: gluten.
Kex: gluten.
Julens efterrätter och gottebord
Ris a la Malta: laktos.
Saffranspannkaka: laktos, gluten, mandel.
Ostkaka: gluten, laktos, mandel.
Knäck: –
Kolor: –
Ischoklad: laktos, kokos.
Pepparkakor: gluten.
Lussekatter: gluten, laktos.
Clementiner: citrus.
Äpplen: –
Dadlar: –
Nötter: –
Torkade fikon: –